Möjlighet till konstnärsresidens i Sverige eller i annat europeiskt land.

Är du konstnär och intresserad av tio dagars konstnärsresidens? I Sverige eller i annat europeiskt land. Har du dessutom ett intresse och engagemang i samhällsfrågor och interaktion? Då kan TILLTs projekt Borderline Offensive vara något för dig. Representanter för alla konstnärsformer är välkomna!

Vill du veta mera? Välkommen på informationsträff!

Välkommen på informationsträff om projektet i allmänhet och om konstnärernas roll i synnerhet. Efter informationstillfället där det finns möjlighet att ställa alla frågor du går och funderar på, finns det dessutom möjlighet att få ett enskilt samtal med projektets projekt- och processledare från TILLT. Då kan du också få individuell hjälp med din ansökan till projektet.

Var? När? Hur?

Plats: TILLT, Packhusplatsen 2, Göteborg
(mitt emot Casino Cosmpol, se karta här)
När: 25 januari 2018. Två alternativ finns; klockan 9-10 eller 13-14. 
Anmälan: senast 23/1 genom att fylla i formuläret här till höger.
Kostnad: Kostnadsfritt, men eventuell avbokning ska vara TILLT tillhanda via info@tillt.se senast 24 timmar innan informationstillfället.
Information: Nina Kjällquist, TILLT,
0707-92 92 16, nina@tillt.se

Individuell avstämning?

Efter varje informationstillfälle (förmiddag eller eftermiddag) finns möjligheten att stanna kvar för individuell avstämning. Det kan handla om att du vill diskutera hur du bäst fyller i formuläret för att ansöka till residenset eller andra frågor som berör dig eller din situation. Kryssa i rutan i anmälningsformuläret till höger.

OBS! Intresset för individuell avstämning är stort, vi bokar nu in tider även den 26/1 på förmiddagen. Allmän info sker fortfarande bara vid de två tiderna den 25/1.

Ja, jag kommer till informationen!

  • Välj om du vill komma på förmiddagen eller eftermiddagen.
  • Kryssa i rutan om du dessutom vill att TILLT bokar in en individuell tid för dig i samband med informationstillfället.
    OBS! Se ny information här till vänster!

Borderline Offensive syftar till att utmana okunnighet, rädsla och fördomar genom möten mellan migranter och etablerade européer. Den röda tråden i projektet är dessa möten där 20 konstnärer fungerar som kreativ motor.
Projektparter är förutom TILLT 11 organisationer i lika många länder i Europa och Mellanöstern/Nordafrika.

20 konstnärer från 10 länder i Europa och Mellanöstern deltar under 2018 i en av fem residenser som genomförs i Sverige, Bulgarien, Serbien, Slovakien och Holland. Under residenset utbyter man kunskap om sina konstnärliga metoder med andra konstnärer, genomför interkulturella workshops mellan etablerade och nyanlända medborgare och får även möjlighet att arbeta med sitt egna konstnärliga arbete.

Residenserna genomförs under tio dagar men det finns också möjlighet till fortsatt arbete med konstnärliga uttryck under 2019 och 2020. Alla kostnader för residenset är täckta av projektet, dessutom utgår det arvode för  arbetet med projektets målgrupp.